icon

Oostpool

Doelstelling

Toneelgroep Oostpool is een groot, nationaal theatergezelschap dat al meer dan zestig jaar Arnhem als thuisbasis heeft. Het gezelschap speelt in het hele land in schouwburgen, in vlakke-vloertheaters, op (zomer)festivals en vooral ook in het eigen theater ‘Huis Oostpool’ in Arnhem. Maar wat zijn hun producties zonder publiek? Deze case laat zien dat met een goede samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer een geweldig resultaat geboekt kan worden.

De toneelgroep heeft via hun eigen netwerk en contacten al prachtige redactionele publicaties weten te plannen om de voorstelling Lulu onder de aandacht te brengen. Maar het grote doel was de lezer te verleiden naar de theaters. Het perfecte middel hiervoor zijn win-acties. Je doet mee, kijkt alvast wanneer, waar en met wie je naar de voorstelling zou willen gaan en… Je wint niet. Maar niet getreurd, uiteraard kan je ook zelf kaarten boeken voor deze voorstelling. 

Resultaten:

• Redactionele aandacht in Jan Magazine, tegelijkertijd met een online win-actie op jan-magazine.nl die aangejaagd wordt via de Facebookpagina van Jan Magazine
• Redactionele aandacht in Margriet, tegelijkertijd met een online win-actie op margriet.nl die aangejaagd wordt via de nieuwsbrief en twitterpagina van Margriet.

Oostpool Oostpool

Aanpak

• In kaart brengen van redactionele geplande aandacht
• Kijken waar mogelijkheden zijn voor aanhakers in een win-concept
• Geselecteerde media benaderen met concreet idee en periode
• Afspraken vastleggen tussen media en Toneelgroep Oostpool

Oostpool